Scoutsdownloads - Scouting

Scouts 11-15 jaar

Wat wij leuk vinden aan de Scouts; deze leeftijd daagt je uit om goed naar de kinderen te luisteren, waardoor je ze als leiding team een veilige, gezellige en uitdagende hobby kan bieden. 

 

Veilig in fysieke veiligheid, maar net zo belangrijk in het zijn wie je bent (en jezelf beter leren kennen), wanneer leeftijdsgenootjes om je heen je ook accepteren voor wie je bent, blij zijn als je groeit en helpen wanneer dat nodig is. 

 

Uitdagend in nieuwe dingen ondernemen, zoals in kleinere ploegen er op de fiets of te voet op uit trekken, nieuwe technieken leren zoals kaart en kompas, pionieren, organiseren, de basis beginselen van EHBO, outdoor kamperen, JOTI en door het dragen van verantwoordelijkheid voor jezelf en elkaar vertrouwen te krijgen in je kunnen. 

 

Gezelligheid vinden wij door samen met elkaar te kamperen, gezelschapsspelletjes, gezellige kampvuren, zwemmen, programma's te draaien, in kleine en grote groepen activiteiten te doen, te zingen en vooral veel te kletsen...

 

Ja, wij zijn een scoutsgroep met tradities, wij openen en sluiten door de vlag te hijsen (met salueren), we dragen allemaal eenzelfde uniform en onze Menno das, dit is omdat wij structuur willen bieden en aan iedereen willen laten zien dat we een groep zijn en daar bewust voor kiezen. Dit geeft trots en verbinding. Uiteraard is het ook wel leuk om die mooie vlaggen te zien wapperen in de wind. 

 

Als je bij ons komt kijken zijn de eerste 4x geheel vrijblijvend, daarna schrijven we je in als lid met toestemming van je ouders/verzorgers, na 4-6 maanden, wordt je officieel geinstalleerd en krijg je je uniform, insignes, das en pet.

Dit is een ceremonie waarbij je belooft om je best te doen een goede scout te zijn en iedereen te helpen waar hij kan. Dit klinkt heel zwaar en spannend, ook al is dat wel een beetje zo, het is ook heel gaaf om mee te maken. 

Wil je een keer komen mee draaien en kijken of scouting iets voor je is? Dat kan natuurlijk.

 

De regulieren opkomst is: Zaterdag 09:30 t/m 12:30 uur

 

Ons leiding team bestaat uit: Gerard, Joey (Teamleider Scouts), Nick, Patricia, Ronia en Thom